l’Ametlla Mallorquina
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-gallery,bridge-core-2.7.8,unselectable,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

l’Ametlla Mallorquina

L’ametller és un arbre molt agraït. Gairebé sense cuidar-lo ens dóna el seu fruit. És un arbre de secà que no necessita gaire aigua; només amb l’aigua de pluja pot viure fins als cent anys. No obstant això, és molt important l’estat de la terra. És necessari llaurar el sòl on està plantat l’arbre, com a mínim dues vegades a l’any. Si la terra està llaurada, l’aigua pot filtrar-se i nodrir a l’arbre. També és important la poda per aconseguir una qualitat suprema.

A Mallorca existeixen fins a quinze varietats diferents encara que és ben possible que es conegui una mateixa varietat per noms diferents, segons la zona. Possiblement es deu al fet que l’ametlla va rebre el nom de la persona que va practicar l’empelt. Una de les varietats més reconegudes, per ser molt gustosa, d’aspecte bonic i que condeix més que unes altres, és la varietat amb el nom de “Jordi”, entre altres conegudes com Vivat, Marcona, Cristomorto, Masbovera Glorieta…”

El sabor de l’ametlla és especialment bo i intens si abans de trencar-la es torra sencera. Les formes de consumir l’ametlla són múltiples: torrada com a aperitiu, en forma de farina, lamines o bastonets per elaborar torrons, postres, salses, farciments i altres receptes tradicionals de la cuina mallorquina, sense oblidar l’orxata i els gelats!

També el seu ús cosmètic és molt apreciat per les seves qualitats nutritives i hidratants, que ajuden a recuperar l’equilibri dels lípids de la pell.

Per cert, si voleu fer unes brases estupendes, les closques d’ametlla són el millor, s’aprofita tot! L’ametlla mallorquina és un producte natural i saludable, molt arrelat en la tradició mallorquina, que ofereix una infinitat de possibilitats

85 Comments

Post A Comment

error: Content is protected !!